REFORMA D’UNA CASA

La reforma d’aquesta casa, havia de ser energètica i per adaptar la distribució als nous propietaris i els seus costums i a una millora de la relació dels espais.
Teníem una casa passant, amb pati posterior  i no s’aprofitava la visual davant-darrera, ja que estava coartada per la cuina i a dalt pel lavabos. D’entrada,  mantenir aquesta visual era un dels primers reptes per obtenir  la sensació de casa mes gran i eliminar la idea de pis.
Ho vam aconseguir  a la planta primera obrint la cuina a la sala, deixant-la a una banda i el menjador a l’altre, però tot obert.  A la planta segona  vam eliminar el lavabo i en vam fer dos mes petits, de manera que s’entra a l’habitació del final per el passadís generat entre ells.

Aquesta és una reforma en bioconstrucció en tot allò nou que s’ha afegit o canviat. Els materials d’aïllament i acabat, com hem dit, són aptes per a la bioconstrucció: suro, llana d’ovella, morter de calç… També es va pintar la casa amb pintura de calç,  tot el mobiliari de cuina i lavabos es va fer a mida pel fuster de l’obra, amb panells de tricapa d’avet i massís de pi, tot amb tractaments naturals d’olis. Les rajoles totes de gres de coccions baixes. I el paviment de parquet de bambú amb tractaments d’acabats a l’aigua.