És cert que la bioconstrucció és més cara?

La bioconstrucció té un cost més elevat que la construcció convencional. Els productes ecològics o naturals estan entrant en el mercat, però encara hi han dificultats i costs elevats a l'hora d'homologar aquests materials. També, s'ha de tenir en compte que la competència amb la indústria de la construcció tòxica i de baixa qualitat és tot un repte en un món on la salut no és prioritat i a més a més volem tot ràpid i econòmic. Segurament amb l'augment de la demanda per materials naturals a causa d'un augment de la consciència sobre la nostra salut ens portarà a tenir de manera més accessible la bioconstrucció.

El meu arquitecte no té coneixements de construcció ecològica. Em podeu ajudar?

Si, nosaltres de La Tercera Pell podem fer assessoraments als tècnics que porten el projecte i l'obra.

Quin tipus de calefacció és millor?

La millor manera de calefactar un espai és per radiació. Això ho aconseguim amb superfícies radiants com les estufes d'inèrcia, els radiadors, terra i parets radiants. Per triar el tipus de producció de calor s'ha de tenir en compte algunes circumstàncies com l'ús (primer habitatge o d'ús eventual), les matèries disponibles a prop (si estàs al camp i tens biomassa i temps disponible) i el pressupost per la inversió.
Actualment, l'ús conjunto de les plaques fotovoltaiques amb l'energia aerotèrmica és una bona opció per tenir una calefacció per radiació (a més de producció de ACS) encara que s'ha de tenir en compte que el cost inicial de la instal·lació és elevat.

He de pintar la casa, quina pintura trio?

La millor opció són les pintures minerals, com la de calç o de silicat. Per ser pintures naturals, no presenten substàncies tòxiques per la salut i tenen propietats higroscòpiques que disminueixen les patologies generades per les humitats. També és cert afirmar que aquestes pintures tenen un cost més elevat que les tòxiques convencionals. Les pintures baixes en COV's són una molt bona alternativa i bastant accessibles econòmicament.A l'hora de comprar la pintura baixa en COV's una bona referència és el segell francès d'emissions ÉMISSION DANS L'AIR INTÉRIEUR

Com puc estalviar en consums?

L'estalvi del consum energètic es pot aconseguir fent intervencions a l'espai de manera que funcioni de forma passiva i, amb conseqüència, disminueix la demanda energètica. Un exemple és l'aïllament de l'envolvent tèrmica de l'edifici que disminueix les pèrdues de calor a l'hivern pels tancaments, conserva l'energia generada a l'interior i d'aquesta manera fem servir menys la calefacció.

Viure l'espai de manera més activa i conscient també pot ajudar a disminuir el consum energètic com per exemple el simple acte de tancar les finestres durant el dia i obrir-les a la nit a l'estiu.

Què he de tenir en compte si busco un solar per construir?

Si buscar un solar has de tenir en compte dues coses molt importants; una és el tipus de terreny sobre el qual vas construir perquè el tipus de fonamentacions que necessita el terreny pot generar variacions importants al pressupost i l'altra és l'orientació del terreny que possibiliti una construcció orientada a sud.

Què és la qualitat de l’ambient interior?

Lorem Ipsum es simplemente el texto de relleno de las imprentas y archivos de texto. Lorem Ipsum ha sido el texto de relleno estándar de las industrias desde el año 1500, cuando un impresor (N. del T. persona que se dedica a la imprenta) desconocido usó una galería de textos y los mezcló de tal manera que logró hacer un libro de textos especimen

Quins distintius han de tenir els productes ecològics i saludables de la construcció?

Lorem Ipsum es simplemente el texto de relleno de las imprentas y archivos de texto. Lorem Ipsum ha sido el texto de relleno estándar de las industrias desde el año 1500, cuando un impresor (N. del T. persona que se dedica a la imprenta) desconocido usó una galería de textos y los mezcló de tal manera que logró hacer un libro de textos especimen